reklama
 
 

Kocourek: Penaltu na Dukle jsem pískl kvůli ruce Štětiny

21. 4. 2016 13:30
Rozhodčí Tomáš Kocourek zdůvodňuje spornou penaltu v závěru zápasu mezi Duklou a Spartou tím, že domácí stoper zahrál rukou. O této skutečnosti ho prý zpravil asistent Pavel Orel.

Praha - Penalta, která v 93. minutě rozhodla středeční duel mezi Duklou a Spartou (1:2), nebyla nařízena za atak Filipa Rady na Davida Lafatu, nýbrž za předcházející ruku domácího stopera Lukáš Štětiny.

Tak vysvětluje vypjatý závěr utkání na Julisce v zápise o utkání hlavní arbitr Tomáš Kocourek.

"Pokutový kop byl nařízen za úmyslné zahrání míče rukou. Míč byl zahrán v pozici od těla, kdy nešlo o přirozený pohyb ruky, přičemž bránící hráč se mohl zahrání míče rukou vyhnout, a kdy po kontaktu s rukou došlo ke změně směru letu míče," uvedl rozhodčí v zápisu, který ve čtvrtek zveřejnil server jenprofotbal.cz (zde).

Asi se to nevypublikovalo, tak jeste jednou. Pres noc se vyhodnotilo, ze penalta byla za Stetinovu ruku, na radu brankoveho. Skoda, ze to sudi nebyli schopni a ochotni nekomu rict uz vcera

Zveřejnil(a) Luděk Mádl - Aktuálně.cz dne 21. duben 2016

O ruce hráči nemluvili

V pozápasových ohlasech přitom ani fotbalisté Dukly, ani trenér Luboš Kozel o ruce jako hlavním důvodu penalty nehovořili. "Hráči mi řekli, že jim rozhodčí tvrdil, že odpískal penaltu za faul brankáře Rady na Lafatu," prohlásil Kozel.

Kromě ruky a úderu Rady, za který byla udělena červená karta, se ovšem odehrálo ještě několik dalších sporných situací. Ve hře bylo ofsajdové postavení Petra Jiráčka i jeho následný atak na obránce Jurendiče, a hodně nesportovně působilo také kopání Davida Lafaty do balonu, který už měl ve své moci právě Rada.

"Okopával mě jak brambory a já pak slyšel písknutí, na které jsem reagoval. Myslel jsem, že je faul na mě," popisoval situaci po utkání vyloučený brankář Rada. Podrobný rozbor situace si můžete přečíst zde.

Další posun ve vyhodnocení celé situace dnes může učinit komise rozhodčích v čele s Miroslavem Tulingerem, která se v budově FAČR sejde dnes po 14. hodině.

Zápis o utkání Dukla - Sparta

V 93. minutě nařízen pokutový kop pro družstvo hostů na základě spolupráce s AAR1 (brankový rozhodčí Orel) za úmyslné zahrání míče rukou obráncem domácího mužstva číslo 19 Lukášem Štetinou uvnitř brankového území domácího družstva - míč zahrán rukou v pozici od těla, kdy nešlo o přirozený pohyb ruky, přičemž se bránící hráč mohl zahrání míče rukou vyhnout. Po kontaktu míče s rukou bránícího hráče došlo ke změně směru letu míče. Pokutový kop nařízen a hra přerušena s určitým prodlením z důvodu, že R (rouzhodčí Kocourek) zaregistroval informaci od AAR1 až se zpožděním z důvodu velmi hlučné emotivní reakce obecenstva na danou situaci. Informaci o PK (pokutovém kopu) tak R (rozhodčí) zaregistroval až v momentu, kdy došlo k přestupku brankáře domácích, za který byl následně vyloučen. Po přerušení hry byla informace o PK u AAR1 vzhledem k závažnosti tohoto rozhodnutí ze strany R ještě ověřena.

autor: Sport | 21. 4. 2016 13:30

Související

    Pokračujte dál

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama