reklama
 
 

Video: Inzultace, nebo simulace? Olomoucko žádá opakování zápasu, sudí měl incident přihrát

AKTUALIZOVÁNO 13. 4. 2018
Inzultace, nebo simulace? Olomoucko žádá opakování basketbalového zápasu, sudí měl incident přihrát | Video: TVCOM |  01:03
Basketbalový klub nesouhlasí s předčasným ukončením duelu čtvrtfinále play off.

Prostějov - Vedení basketbalistů Olomoucka nesouhlasí s tím, že byl čtvrteční duel čtvrtfinále play off NBL v Opavě předčasně ukončen poté, co hráč hanáckého celku Darko Čohadarevič inzultoval sudího Stanislava Kučeru. Arbitr podle představitelů klubu situaci nafilmoval, proto se rozhodli proti verdiktu odvolat a požadují opakování zápasu.

"Vedení klubu nesouhlasí s nesportovním chováním svého hráče Darka Čohadareviče. Současně však na základě zhlédnutí dostupných videozáznamů i prohlášení očitých svědků incidentu jsme přesvědčeni, že k inzultaci nedošlo," uvedl klub v prohlášení.

"Situace měla být dořešena vyloučením hráče, ale ne ukončením zápasu. V tomto duchu připravujeme a dnes odešleme své podněty České basketbalové federaci s jednoznačným požadavkem opakování předčasně ukončeného utkání," pokračovalo Olomoucko.

K incidentu došlo v 18. minutě, kdy se Čohadarevič nejprve dopustil nesportovního faulu a následně dostal i technickou chybu za protesty. Když k němu přiběhl Kučera, došlo mezi nimi ke kontaktu hlavami a sudí se skácel na zem. Následně po poradě rozhodčí zápas ukončili za stavu 40:34 pro Opavu. Výsledek zůstal platný, Opava tak v sérii na čtyři vítězství vede 2:0.

Podle Olomoucka však sudí Kučera situaci přihrál. "Přiběhl přímo do cesty našemu hráči a čekal na okamžik, kdy bude mít příležitost realizovat svůj teatrální pád. Za podobné herecké výkony, pokud se jich dopustí sportovec, se v hokeji udělují dvě trestné minuty za filmování a ve fotbale žlutá karta," uvedl klub v prohlášení.

"Tím nijak ale neomlouváme nesportovní chování našeho temperamentního hráče, který za něj bude potrestán dle disciplinárního řádu klubu velmi tvrdě," dodal.

Situací se nyní zabývá disciplinární komise ČBF a rozhodnutí by mělo padnout v sobotu dopoledne. "Na základě dostupných podkladů disciplinární ředitel rozhoduje o tom, zda se jednalo či nejednalo o inzultaci rozhodčího. Na základě jeho rozhodnutí bude moct sportovní ředitel Kooperativa NBL rozhodnout o nařízení opakování utkání," uvedla ČBF v prohlášení.

autor: ČTK | 13. 4. 2018

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama