reklama
 
 

Plíšková kvůli mlácení raketou a zdviženému prostředníčku zaplatí statisíce

AKTUALIZOVÁNO 18. 5. 2018
Naštvaná Plíšková po zápase rozmlátila raketu o vysokou soudcovskou židli | Video: Asociated Press |  01:31
Karolína Plíšková za své chování na turnaji Římě zaplatí pokutu, rozhodčí Martu Mrozinskou WTA dočasně suspendovala.

Řím - Česká tenisová jednička Karolína Plíšková za svůj emotivní výbuch v zápase proti Marii Sakkariové ve druhém kole masters v Římě zaplatí pokutu v řádu nižších statisíců korun. V pátek odpoledne to uvedl její snoubenec a zároveň manažer Michal Hrdlička. 

"Padla pokuta od WTA, kterou Karolína přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc. Jde o šestimístnou částku," uvedl v pátek odpoledne na Twitteru Hrdlička. A dodal, že stejný obnos věnuje Plíšková na dobročinné účely.

"Ta suma je v korunách. Pokuta nebyla vysoká i proto, že se WTA přiklonila na stranu Karolíny," dodal Hrdlička pro Aktuálně.cz s tím, že je v trestu zahrnut i na kameru zdvižený prostředníček trenéra Tomáše Krupy.

Organizace WTA, která zastřešuje ženský tenisový okruh, přesnou výši pokut obvykle nezveřejňuje a zatím tak neučinila ani v tomto případě. "Obecně nezveřejňujeme žádné sankce uvalené na členy naší asociace," oznámil již dříve její tiskový mluvčí.

Stejný postup lze očekávat v případě potrestání polské umpirové rozhodčí Marty Mrozinské, jejíž velká chyba se stala spouštěčem celého incidentu. Sudí byla po středečním utkání Plíškové s Řekyní Marií Sakkariovou dočasně suspendována.

"Oficiálně nic nevím, ale údajně už pořadatelé nejbližších grandslamů Roland Garros a Wimbledonu odmítli tuto rozhodčí nominovat," sdělil Aktuálně.cz Hrdlička.

Pro Plíškovou půjde o první kázeňský prohřešek v profesionální kariéře. Nastartoval ho verdikt rozhodčí, která Plíškové neuznala za stavu 5:5 ve třetím setu jasný bod.

Bývalá světová jednička se následně hádala jak se sudími, tak se supervizorkou turnaje, ale změny verdiktu se nedočkala. Rozhozená Plíšková následně zápas ztratila a při odchodu z kurtu rozmlátila raketu o rozhodcovský umpire. 

autor: Sport | 18. 5. 2018

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    Komerční sdělení
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama