Pastrňák jako další Jágrův nástupce. Co vzešlo z předešlých srovnání?

jzp jzp
22. 10. 2018 18:04
Forvard Bostonu David Pastrňák je zatím posledním hokejistou, který o sobě slyšel, že má být nástupcem Jaromíra Jágra. Toho už měli nahradit mnozí, ovšem někteří čelili ošemetnému srovnání častěji. Podívejte se na přehled "druhých Jágrů".
David Pastrňák
David Pastrňák | Foto: ČTK

David Pastrňák

"Pokud bude Pastrňák takhle pokračovat, stane se z něj další Jágr. Ten je samozřejmě jen jeden, ale David hraje dobře, je hodně mladý a celou kariéru má před sebou." (Petr Klíma pro NHL.com, 2018)

Proč má být novým Jágrem? Žádný Čech kromě slavné osmašedesátky nenasbíral v NHL do 22 let tolik bodů. K tomu Pastrňák udivuje technickými finesami. Dovolí si víc, než drtivá většina jeho krajanů. Z platného útočníka první lajny roste v ligovou superhvězdu.

 

Právě se děje

před 47 minutami

Do roku 2027 by měla stoupnout spotřeba biopotravin na 4 procenta, navrhuje rezort zemědělství

Spotřeba biopotravin v ČR by měla do roku 2027 stoupnout na čtyři procenta celkové spotřeby potravin a nápojů. Plánuje to ministerstvo zemědělství v akčním plánu rozvoje ekologického zemědělství, který v pondělí projedná vláda. Podle posledního plánu se mělo tří procent dosáhnout již v roce 2016, což se však nepodařilo. Následně se mělo uvedené hodnoty podle plánu dosáhnout do roku 2020. Podle posledních údajů však činila spotřeba biopotravin předloni pouze 1,52 procenta celkové spotřeby potravin a nápojů.

Podle výkonné manažerky PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřiny Urbánkové je plán jako celek kvalitní, bohužel cíle spotřeby biopotravin jsou málo ambiciózní. Svaz podle ní navrhoval do plánu šestiprocentní spotřebu biopotravin v roce 2027, ministerstvo ale podle ní nevzalo tuto připomínku v potaz. V posledních třech letech rostla spotřeba biopotravin o několik desítek procent ročně, pokud bude tento trend pokračovat, bylo by správných právě šest procent v roce 2027, uvedla.

Zdroj: ČTK
Aktualizováno před 53 minutami

V Čestlicích u Prahy hořela v noci na neděli restaurace Mc Donald’s, škoda je asi 10 milionů korun

V Čestlicích u Prahy hořela v noci na neděli restaurace Mc Donald’s, podle předběžného odhadu je škoda deset milionů korun. Příčinou vzniku požáru je podle vyšetřovatele technická závada, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Podle ředitelky komunikace řetězce Jitky Pajurkové vznikl požár v hlavním elektrickém rozvaděči v zázemí restaurace. Nikdo podle ní nebyl zraněn, restaurace byla už uzavřená.

Hasiči na místo vyjížděli kolem půlnoci. "Původně to bylo hlášené jako požár elektroinstalace v okolí pojistkové skříně," uvedl Gabriel. Oheň se rozšířil až na střešní konstrukci.

"Oprava bude trvat v řádu týdnů až měsíců, výše škody se teprve sčítají, ale může jít do několika milionů korun. Nejvíce byl poškozen vnitřek restaurace, tudíž vlastní provozovna," dodala mluvčí řetězce.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů z Prahy i Středočeského kraje včetně výškové techniky.

Zdroj: ČTK
Další zprávy