reklama
 
 

Za dvě výhry snad bude svíčková, smál se kuchař fotbalistů na Euru

AKTUALIZOVÁNO 8. 6. 2016
Kuchař českých fotbalistů na Euru Rudolf Juriga doufá, že když svěřenci Pavla Vrby vyhrají první dvě utkání, tak bude moct fotbalistům uvařit i svíčkovou.

Tours - Stravu českých fotbalistů na mistrovství Evropy ve Francii má na starosti kuchař Rudolf Juriga. Rodák z Karviné působící u jabloneckých fotbalistů připravuje po dohodě s trenérem Pavlem Vrbou a lékařem dvě až tři hlavní jídla za den a doufá, že po vyhraných zápasech bude moci udělat hráčům i klasickou českou svíčkovou.

"Všechno je o domluvě s trenérem a doktorem. Každý den dělám pro kluky dvě tři hlavní jídla, tři druhy příloh, saláty, lehké dezerty. A pořád se to obměňuje, ať to nemají stejné," řekl novinářům Juriga.

Na uvítanou po příjezdu do hotelu Clarion Chateau Belmont v Tourse, kde bude tým během šampionátu bydlet, připravil hráčům telecí roládu, pečené kuřecí stehno, boloňské špagety a krůtí vývar.

"Kluci sní všechno, nejsou vybíraví. Po dobu Eura se samozřejmě musí držet. Dělá se bílé maso, ryby, nějaké steaky, telecí, hovězí," doplnil Juriga, jemuž v kuchyni pomáhají místní kuchaři.

"Pan Juriga výborně vaří. Ani bych si nedal francouzskou kuchyni, jsme od něj zvyklí na českou a jsme spokojení," řekl novinářům stoper Roman Hubník. "A šneci? Není čas na experimenty," doplnil s úsměvem.

Juriga věří, že se českým hráčům bude na šampionátu dařit a za odměnu jim bude moci udělat něco typicky českého. "Vzal jsem si s sebou i české droždí. Doufám, že po dvou vyhraných zápasech mi dovolí, abych klukům udělal svíčkovou," smál se Juriga. "Mám připraveno hodně specialit, ale vše je na domluvě s trenérem a doktorem. Zatím nic francouzského neplánuji," dodal.

Z Čech si přivezl některé základní suroviny. "Suroviny jsou francouzské, ale spoustu věcí jsem si přivezl, abych měl jistotu. Takže mám s sebou třeba ovesné vločky, dětskou krupičku, to mají na snídani kluci rádi. Vzal jsem si i český ocet, hořčici, přivezl jsem i nějaké bezlepkové těstoviny, abych si byl jistý pro Vládíka Daridu," připomněl Juriga, že Darida má bezlepkovou dietu. "Vzal jsem si i deset kilo polohrubé a hrubé mouky, protože tady se dá sehnat jen hladká," doplnil Juriga.

U národního týmu působí třetím rokem a během akcí má nabitý program. "Dneska jsem vstával v půl sedmé, ale jak začnou zítra snídaně, budu vstávat už v šest, aby to měli kluci kompletně připravené na osm hodin. Do postele se dostanu tak v půl jedenácté večer, než si vše nachystám na další den," řekl Juriga.

autor: ČTK | 8. 6. 2016

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama