reklama
 
 

Za dvě výhry snad bude svíčková, smál se kuchař fotbalistů na Euru

Aktualizováno 8. 6. 2016 22:23
Kuchař českých fotbalistů na Euru Rudolf Juriga doufá, že když svěřenci Pavla Vrby vyhrají první dvě utkání, tak bude moct fotbalistům uvařit i svíčkovou.

Tours - Stravu českých fotbalistů na mistrovství Evropy ve Francii má na starosti kuchař Rudolf Juriga. Rodák z Karviné působící u jabloneckých fotbalistů připravuje po dohodě s trenérem Pavlem Vrbou a lékařem dvě až tři hlavní jídla za den a doufá, že po vyhraných zápasech bude moci udělat hráčům i klasickou českou svíčkovou.

"Všechno je o domluvě s trenérem a doktorem. Každý den dělám pro kluky dvě tři hlavní jídla, tři druhy příloh, saláty, lehké dezerty. A pořád se to obměňuje, ať to nemají stejné," řekl novinářům Juriga.

Na uvítanou po příjezdu do hotelu Clarion Chateau Belmont v Tourse, kde bude tým během šampionátu bydlet, připravil hráčům telecí roládu, pečené kuřecí stehno, boloňské špagety a krůtí vývar.

"Kluci sní všechno, nejsou vybíraví. Po dobu Eura se samozřejmě musí držet. Dělá se bílé maso, ryby, nějaké steaky, telecí, hovězí," doplnil Juriga, jemuž v kuchyni pomáhají místní kuchaři.

"Pan Juriga výborně vaří. Ani bych si nedal francouzskou kuchyni, jsme od něj zvyklí na českou a jsme spokojení," řekl novinářům stoper Roman Hubník. "A šneci? Není čas na experimenty," doplnil s úsměvem.

Juriga věří, že se českým hráčům bude na šampionátu dařit a za odměnu jim bude moci udělat něco typicky českého. "Vzal jsem si s sebou i české droždí. Doufám, že po dvou vyhraných zápasech mi dovolí, abych klukům udělal svíčkovou," smál se Juriga. "Mám připraveno hodně specialit, ale vše je na domluvě s trenérem a doktorem. Zatím nic francouzského neplánuji," dodal.

Z Čech si přivezl některé základní suroviny. "Suroviny jsou francouzské, ale spoustu věcí jsem si přivezl, abych měl jistotu. Takže mám s sebou třeba ovesné vločky, dětskou krupičku, to mají na snídani kluci rádi. Vzal jsem si i český ocet, hořčici, přivezl jsem i nějaké bezlepkové těstoviny, abych si byl jistý pro Vládíka Daridu," připomněl Juriga, že Darida má bezlepkovou dietu. "Vzal jsem si i deset kilo polohrubé a hrubé mouky, protože tady se dá sehnat jen hladká," doplnil Juriga.

U národního týmu působí třetím rokem a během akcí má nabitý program. "Dneska jsem vstával v půl sedmé, ale jak začnou zítra snídaně, budu vstávat už v šest, aby to měli kluci kompletně připravené na osm hodin. Do postele se dostanu tak v půl jedenácté večer, než si vše nachystám na další den," řekl Juriga.

autor: ČTK | 8. 6. 2016 18:36

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama