reklama
 
 

Falta může nastoupit proti Spartě, podle šéfa disciplinárky je to absurdní

6. 10. 2018 15:07
Šimon Falta měl kvůli chybně udělené červené kartě vynechat zápas proti Spartě. Odvolací komise ale nakonec jednozápasový distanc pozastavila. Šéf disciplinární komise Rochard Baček, která o trestech za karty rozhoduje, si ale za původním verdiktem stojí. "Když komise rozhodčích rozhodne, že dalo jedno mužstvo gól z ofsajdu, tak ho přeci také disciplinárka nebude odvolávat a měnit výsledek utkání," uvedl Baček v dnešním prohlášení.

Praha - Předseda disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Richard Baček se ohradil proti verdiktu odvolací komise, která olomouckému záložníkovi Šimonu Faltovi odložila trest za červenou kartu. Podle funkcionáře by se výsledek stejně tak jako další okolnosti zápasu neměly dodatečně měnit.

Falta dostal ve čtvrtek od disciplinárky jednozápasový trest za vyloučení v utkání s Libercem, přestože komise rozhodčích uznala, že sudí Zbyněk Proske chyboval a měl pětadvacetiletému záložníkovi udělit jen žlutou kartu. Vedení Olomouce se proti zastavení činnosti odvolalo a odvolací komise Fotbalové asociace ČR v pátek trest odložila.

Falta tak může nastoupit k dnešnímu utkání se Spartou, zatímco odvolací komise se bude jeho případem zabývat na nejbližším zasedání. Pokud by trest od disciplinárky potvrdila, musel by olomoucký záložník vynechat až následující utkání se Zlínem.

"Fotbal má svoje pravidla a ta hovoří jasně, že vždy rozhoduje, jak to dopadne na hřišti. Můžeme se bavit o následných trestech pro sudí, pro hráče nebo trenéry, ale všude na světě ve fotbale platí, že výsledek a další okolnosti zápasu se nedají změnit," ohradil se v dnešním prohlášení Baček.

Znovu také zdůraznil, že disciplinární komise rozhodla v souladu s pravidly a také s mezinárodními fotbalovými řády. "Když komise rozhodčích rozhodne, že dalo jedno mužstvo gól z ofsajdu, tak ho přeci také disciplinárka nebude odvolávat a měnit výsledek utkání," dodal.

"Když některý z hráčů nafilmuje penaltu, z které soupeř skóruje, tak ten gól taky přece neodvoláme. V takovém případě ani nedáváme dodatečně filmujícímu hráči žlutou kartu, ale můžeme ho dodatečně potrestat finančním postihem," přidal šéf disciplinárky.

"V jiném absurdním případě, kdybychom od stolu rušili červené karty, které bezpochyby mají vliv na vývoj utkání, tak by zase někdo mohl namítnout, že by se utkání muselo opakovat. Do takové situace nechce přeci fotbal nikdo dostat," prohlásil Baček.

autor: ČTK | 6. 10. 2018 15:07

Související

    Pokračujte dál

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama